Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм Увеличи Това изображение е собственост на Авлон ЕООД и е обект на авторско право.Копирането и използването му с комерсиална цел е строго забранено.
Видяли сте от 6 снимки
reply Сподели

Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм

checkНаличен Проверете на телефон 0888 78 10 78 в кой от магазините ни в гр. София е наличен артикула
КОД: 30927

13.89лв.

Всички цени са с ДДС

Брой:

Запазихте продукта във вашия списък

Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм
Кол.:
Разбрах
 • check Прибавете продукти на стойност най-малко 10.00 лв. в количката
 • check Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт за пратки над 100 лв.
 • check 90% от стоките са на склад.
 • check Сигурно пазаруване. Поръчайте с доверие.
 • check Плащане с наложен платеж или банков превод.
 • check 15 дни право на връщане.
 • Общ преглед
 • Характеристики
 • Ревюта
 • Въпроси

Макетни и ротационни ножчета OLFA

Почувствайте разликата в заострянето и стабилността!

Макетните ножове от серията Heavy-Duty на OLFA са предназначени за всеобхватни индустриални и строителни приложения, проекти от тип направи сам и ръчни занимания, при които се изискват големи усилия при рязане.

Проектирани са за разрязване на плътни материали като балатуми, мокети, въжета, фибран, изолационни материали, покривни материали и други.

Режещите пластини използвани при макетните ножчета OLFA са изработени от висококачествена заточена японска въглеродна индустриална стомана следвайки многостепенен производствения процес. Резците са специално проектирани за постигане на максимална производителност при рязане и са идеални за приложения, където има нужда от превъзходна заостреност.

Водачът на режещата пластина е от неръждаема стомана, което допринася за подсилване на здравината и трайността на продукта. Подмяната на резеца с нов се извършва без инструменти, а затъпените сегменти могат да се отчупят с клещи и да продължите заниманието си.

Моделът OL е част от серията макетни ножове OLFA Heavy-Duty и се характеризира с:

 • Идеално решение за рязане на плътни материали особено на мокети и килими, при които се изисква употреба на макетен нож с по-голяма дължина на режещата пластина. Дизайнът на водача ви позволява да изтеглите резеца до 38.10 мм по-напред, за да напривите по-дълбок срез, като в същото време макетния нож запазва стабилността си при употреба.
 • Механизъм за ръчно заключване на режещата пластина. Нагласете резеца до необходимата ви дължина и използвайте въртящото се колело, за да го заключите или отключите.
 • Комфортна ръкохватка с ергономичен дизайн изработена от здрав термопластичен полимер (ABS)
 • Вградена твърда метална пластина в задната част на ръкохватката предназначена за различни цели като например отваряне на куриерски пратки, кутии с бои, оформяне на ръбове и други.
 • Сребриста режеща пластина OLFA LB

Оригиналът още от 1956 година

Good Design AwardGood Design Award: Това е система за еднолична цялостна оценка за добър дизайн в Япония още от 1957 г. Търговската марка е собственост на японският институт за промотиране на индустриален дизайн, а символът "G" е проектиран от г-н Юсаки Камекура през 1956 г.

Много компании и дизайнери от и извън Япония участват в дейността за подобряване на производството или на качеството на живот чрез дизайнът. Обозначението "G", символ на наградата е признак за наличие на добър дизайн.

Отличителен знак GS - Geprüfte SicherheitОтличителен знак GS или "Geprüfte Sicherheit" (тестван за безопасност): Той представлява доброволна маркировка за сертифициране прилагаща се за готови изделия, което показва тяхното съответствие с всички нормативни изисквания произтичащи от Немския закон за безопасност на продуктите (ProdSG).

Обхватът на знака GS включва основни продуктови характеристики, като например електрическа безопасност, химическа и рискова употреба на материали, ергономичност и шум, а също така гарантира и висока оценка за продукцията идваща от завода на производителя.

Знакът GS върху продукт, остава валиден, при условие че производителят представя възможност за годишна инспекция на производствените условия.

Продуктите носещи означението GS са били подложени на строги тестове и оценяване. Широко разпространеното възприемане на знака GS се дължи в известна степен на регулаторните органи, които са го направили лесен за разпознаване от корпоративни купувачи, търговци и потребители. Продукти, които носят обозначението GS притежават важни пазарни предимства пред сходни стоки, без наличието на този знак.

Защо жълто?Цветът на корпуса на продуктите OLFA е определен още през 1967 година от основателя на компанията Йошио Окада. Той се спира върху приятен жълт цвят (подобен на яйчен жълтък) и го смесва в мек пастелен цвят.

В онези дни, инструментите са били в тъмни цветове като черно или сребристо. Осъзнавайки, че един макетен нож трябва да бъде лесно разпознаваем сред останалите инструменти в кутията и да бъде асоцииран с безопасни и познати образи, Йошио Окада поставя началото на нов стандарт при развитието на инструментите.

OLFA се превръща в първосъздателя на режещи пластини с отчупващо се острие и рационализира жълтия цвят за използване при ръчни инструменти.

Режещи пластини OLFAНенадминатото качество на режещите пластини OLFA е резултат от многостепенен производствения процес. В него се използва само предварително подбрана индустриална стомана с най-високи качествени показатели.

При разработване на всички пластини OLFA се обръща професионално внимание на нивото на твърдост на стоманата, заточването на ъглите, изтъняването на размерите, грапавината на точилото, скоростта на заостряне и т.н., което гарантира, че режещата пластина въплъщава в себе си най-добрият баланс между степен на заостреност и дълъг живот съгласно употребата й.

Режещите пластини с отчупващо се острие първо са закалени, а след това специално заточени за постигане на максимална производителност при рязане.

След това сегментът на пластината е заоблен под ъгъл точно 59°, който допълва естествената позиция на ръката при използване на макетен нож OLFA. Този ъгъл помага за предотвратяване на счупване на острието.

Днес, ъгълът от 59°, определен от OLFA, се е превърнал в международен стандарт. Режещата пластина OLFA LB може да бъде незабавно и лесно "освежена" до 8 пъти, просто чрез отчупване на изтъпения сегмент.

Техническа информация

 • Модели резервни резци OLFA, с които е съвместим макетния нож: LB, LBB, LSOL

Гарантирано връщане на пари

В срок от 15 работни дни след получаването на стоката може да я върнете и да получите парите си обратно, ако не харесвате продукта или не сте напълно удовлетворени от покупката си. Запознайте се с нашите Общи условия за ползване.

Цената включва: един макетен нож

Купете макетен нож OLFA Heavy-Duty OL от магазините за мебелен обков на Авлон в град София или поръчайте онлайн сега.

ПриложениеСтандартни ножове
Сегменти на резеца8

Купили сте този продукт?

Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм

Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм

Вашия отзив

 • Кликнете и оценете!
Изберете файлове Добавете до 6 снимки

Препоръчвате ли продукта?

Задайте въпрос

Задайте въпроса или Откажете
Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм
Макетен нож OLFA Heavy-Duty OL - 18 мм

© 2007 - 2024 Авлон ЕООД Някои права запазени | Всички цени в сайта са с включен ДДС