Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL Увеличи Това изображение е собственост на Авлон ЕООД и е обект на авторско право.Копирането и използването му с комерсиална цел е строго забранено.
play_circle_outlineВидео
Видяли сте от 7 снимки
reply Сподели

Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм

checkНаличен Проверете на телефон 0888 78 10 78 в кой от магазините ни в гр. София е наличен артикула
КОД: 30928

15.51лв.

Всички цени са с ДДС

Брой:

Запазихте продукта във вашия списък

Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм
Кол.:
Разбрах
 • check Прибавете продукти на стойност най-малко 10.00 лв. в количката
 • check Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт за пратки над 100 лв.
 • check 90% от стоките са на склад.
 • check Сигурно пазаруване. Поръчайте с доверие.
 • check Плащане с наложен платеж или банков превод.
 • check 15 дни право на връщане.
 • Общ преглед
 • Характеристики
 • Ревюта2
 • Въпроси

Макетни и ротационни ножчета OLFA

Почувствайте разликата в заострянето и стабилността!

Макетните ножове от серията Heavy-Duty на OLFA са предназначени за всеобхватни индустриални и строителни приложения, проекти от тип направи сам и ръчни занимания, при които се изискват големи усилия при рязане.

Проектирани са за разрязване на плътни материали като балатуми, мокети, въжета, гипсокартон и изолационни материали, покривни материали, фибран и други.

Режещите пластини използвани при макетните ножчета OLFA са изработени от висококачествена заточена японска въглеродна индустриална стомана следвайки многостепенен производствения процес. Резците са специално проектирани за постигане на максимална производителност при рязане и са идеални за приложения, където има нужда от превъзходна заостреност.

Водачът на режещата пластина е от неръждаема стомана, което допринася за подсилване на здравината и трайността на продукта. Подмяната на резеца с нов се извършва без инструменти, а затъпените сегменти могат да се отчупят с клещи и да продължите заниманието си.Моделът L5-AL е част от серията макетни ножове OLFA X-Design и се характеризира с:

 • Ръкохватка с противоплъзгащ захват изработена от комбинация от полипропилен подсилен с фибростъкло и мек и приятен на допир еластомер за постигане на ацетонова устойчивост и лесно почистване. Еластомера спомага за поемане на голяма част от напрежението на ръката ви, в резултат на което значително се намалява нейното натоварване при дълги периоди на употреба на ножа.
 • Механизъм за автоматично заключване на режещата пластина.
 • Вградена твърда метална пластина в задната част на ръкохватката предназначена за различни цели като например отваряне на куриерски пратки, кутии с бои, оформяне на ръбове и други.
 • Черна режеща пластина Excel Black LBB с двойно заточване.

Оригиналът още от 1956 година

Good Design AwardGood Design Award: Това е система за еднолична цялостна оценка за добър дизайн в Япония още от 1957 г. Търговската марка е собственост на японският институт за промотиране на индустриален дизайн, а символът "G" е проектиран от г-н Юсаки Камекура през 1956 г.

Много компании и дизайнери от и извън Япония участват в дейността за подобряване на производството или на качеството на живот чрез дизайнът. Обозначението "G", символ на наградата е признак за наличие на добър дизайн.

Отличителен знак GS - Geprüfte SicherheitОтличителен знак GS или "Geprüfte Sicherheit" (тестван за безопасност): Той представлява доброволна маркировка за сертифициране прилагаща се за готови изделия, което показва тяхното съответствие с всички нормативни изисквания произтичащи от Немския закон за безопасност на продуктите (ProdSG).

Обхватът на знака GS включва основни продуктови характеристики, като например електрическа безопасност, химическа и рискова употреба на материали, ергономичност и шум, а също така гарантира и висока оценка за продукцията идваща от завода на производителя.

Знакът GS върху продукт, остава валиден, при условие че производителят представя възможност за годишна инспекция на производствените условия.

Продуктите носещи означението GS са били подложени на строги тестове и оценяване. Широко разпространеното възприемане на знака GS се дължи в известна степен на регулаторните органи, които са го направили лесен за разпознаване от корпоративни купувачи, търговци и потребители. Продукти, които носят обозначението GS притежават важни пазарни предимства пред сходни стоки, без наличието на този знак.

Защо жълто?Цветът на корпуса на продуктите OLFA е определен още през 1967 година от основателя на компанията Йошио Окада. Той се спира върху приятен жълт цвят (подобен на яйчен жълтък) и го смесва в мек пастелен цвят.

В онези дни, инструментите са били в тъмни цветове като черно или сребристо. Осъзнавайки, че един макетен нож трябва да бъде лесно разпознаваем сред останалите инструменти в кутията и да бъде асоцииран с безопасни и познати образи, Йошио Окада поставя началото на нов стандарт при развитието на инструментите.

OLFA се превръща в първосъздателя на режещи пластини с отчупващо се острие и рационализира жълтия цвят за използване при ръчни инструменти.

Режещи пластини OLFAНенадминатото качество на режещите пластини OLFA е резултат от многостепенен производствения процес. В него се използва само предварително подбрана индустриална стомана с най-високи качествени показатели.

При разработване на всички пластини OLFA се обръща професионално внимание на нивото на твърдост на стоманата, заточването на ъглите, изтъняването на размерите, грапавината на точилото, скоростта на заостряне и т.н., което гарантира, че режещата пластина въплъщава в себе си най-добрият баланс между степен на заостреност и дълъг живот съгласно употребата й.

Режещите пластини с отчупващо се острие първо са закалени, а след това специално заточени за постигане на максимална производителност при рязане.

След това сегментът на пластината е заоблен под ъгъл точно 59°, който допълва естествената позиция на ръката при използване на макетен нож OLFA. Този ъгъл помага за предотвратяване на счупване на острието.

Днес, ъгълът от 59°, определен от OLFA, се е превърнал в международен стандарт. Режещата пластина OLFA LBB може да бъде незабавно и лесно "освежена" до 8 пъти, просто чрез отчупване на изтъпения сегмент.

Excel Black Ultra Sharp Snap-off BladeExcel Black Ultra Sharp Snap-off Blade: Черните режещи пластини използвани при серията макетни ножчета OLFA Heavy-Duty са специално проектирани за постигане на максимална производителност при рязане и са идеални за приложения, където има нужда от превъзходна заостреност.

Изработени са от висококачествена японска въглеродна индустриална стомана с двойно заточване за постигане на изключителна заостреност и са с 25% по-остри от сребристите AB и LB пластини, при които се ползва стомана клас SK-2.

По-острия ръб намалява усилието при рязане и среза става по-чист. Ще усетите разликата веднага щом направите първия си срез с макетния нож върху избрана повърхност.

Не само, че OLFA Excel Black имат по-дълъг живот в сравнение със стандартните пластини, но и ще подчертаят качеството на работата ви. Те дори ще прережат мокри или остарели тапети без да ги завлачат или разкъсат.

Техническа информация

 • Материал: висококачествена японска въглеродна индустриална стомана с двойно заточване
 • Дебелина: 0.5 мм
 • Широчина: 18 мм
 • Дължина: 100 мм
 • Сегменти на резеца: 8
 • Модели резервни резци OLFA, с които е съвместим макетния нож: LB, LBB, LBD, LSOL

Гарантирано връщане на пари

В срок от 15 работни дни след получаването на стоката може да я върнете и да получите парите си обратно, ако не харесвате продукта или не сте напълно удовлетворени от покупката си. Запознайте се с нашите Общи условия за ползване.

Цената включва: един макетен нож

Купете макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL от магазините за мебелен обков на Авлон в град София или поръчайте онлайн сега.

ПриложениеСтандартни ножове

Нашите коментари са проверени за автентичност. Научете повече.

Автентичен коментар
.

Петзвезден нож

Страхотен нож! Ползвам го от около две години и още не съм сменяла острието. Супер ергономичен и удобен. И най-важното за макетния нож - остър, наистина остър.

 • Полезно?

  . 2
  . 0
  Докладвай
Автентичен коментар
.

Много удачен избор за макетен нож

Закупих този модел на OLFA преди повече от година. Използвал съм го интензивно в продължение на поне 6 месеца основно за рязане на кашони и хартиени опаковки на продукти в склад. Разбира се, ножа "не скучае" в домашни условия. Нося го с мен и в раницата за всеки случай - лек е и безопасен.

Няма да споменавам качеството на режещата пластина, тъй като за нея мога дори да напиша отделен отзив.

Излагам накратко моите лични впечатления от L5-AL:

1. Материала на дръжката е двукомпонентен, а не изцяло от евтина пластмаса. Комбинацията от използвани материали спомага за няколко предимства спрямо стандартни 18 мм макетни ножове на цена под 4-5 лв:

2. Здрава цялостна конструкция. Като допълнение към това - теглото на целият нож е доста леко.
3. Ергономичен и стабилен захват при две най-често срещани при мен ситуации (вижте качените снимки).

При едната - показалеца ми стои под водача, където е "спрян" от извивката в предната част, а палеца над водача, където еластомера е леко набразден. Използвам този захват при нужда от прилагане на по-голям натиск и сила при рязане.
При другата - показалеца ми е над водача, където еластомера е леко набразден. Използвам този захват при нужда от прилагане на сравнително малък натиск и сила при рязане.

4. Механизма на ножа работи като швейцарски часовник. Само където не тиктака ;), но се чува наистина приятен звук при изваждане и прибиране на резеца.
5. Металния водач е от неръждаема стомана и нямам никакви забележки. След вторият месец още повече оцених неговите качества, тъй като започнах да схващам защо го наричат "водач".
6. Режещата пластина се сменя супер бързо и лесно.
7. Интегрираната пластина в задната част е страхотна. Наличието й определено повлия на избора ми на макетен нож. Прообвал съм я в доста различни ситуации. Върши перфекта работа. Много малка част от покритието на пластината падна в следствие на опит да размразя камерата на хладилника с нея за отстраняване на леда.

В обобщение, бих желал да добавя, че се превърнах във фен на OLFA (имам още продукти за рязане с тази марка).

Това е. Надявам се, да съм бил полезен с коментара си.

 • Полезно?

  . 2
  . 1
  Докладвай

1 - 2 от 2 коментар/и

Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм

Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм

Вашия отзив

 • Кликнете и оценете!
Изберете файлове Добавете до 6 снимки

Препоръчвате ли продукта?

Задайте въпрос

Задайте въпроса или Откажете
Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм
Макетен нож OLFA Heavy-Duty L5-AL - 18 мм

© 2007 - 2024 Авлон ЕООД Някои права запазени | Всички цени в сайта са с включен ДДС