Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм Увеличи Това изображение е собственост на Авлон ЕООД и е обект на авторско право.Копирането и използването му с комерсиална цел е строго забранено.
play_circle_outlineВидео
Видяли сте от 4 снимки
reply Сподели

Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм

checkНаличен Проверете на телефон 0888 78 10 78 в кой от магазините ни в гр. София е наличен артикула
КОД: 30979

10.30лв.

Всички цени са с ДДС

Брой:

Запазихте продукта във вашия списък

Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм
Кол.:
Разбрах
 • check Прибавете продукти на стойност най-малко 10.00 лв. в количката
 • check Безплатна доставка до офис на Спиди и Еконт за пратки над 100 лв.
 • check 90% от стоките са на склад.
 • check Сигурно пазаруване. Поръчайте с доверие.
 • check Плащане с наложен платеж или банков превод.
 • check 15 дни право на връщане.
 • Общ преглед
 • Характеристики
 • Ревюта1
 • Въпроси

Макетни и ротационни ножчета OLFA

Почувствайте разликата в заострянето и стабилността!

Макетните ножове от серията Standard Duty на OLFA са предназначени за разнообразни приложения, при които се изисква прецизен контрол и обръщане на внимание на подробностите при рязане.

Ножовете са практични и са пригодени за разрязване на материали като хартия, картон, пенокартон, стреч фолио, тапети, целофан, ленти и други.

Режещите пластини използвани при макетните ножчета OLFA са изработени от висококачествена заточена японска въглеродна индустриална стомана следвайки многостепенен производствения процес. Резците са специално проектирани за постигане на максимална производителност при рязане и са идеални за приложения, където има нужда от превъзходна заостреност.

Водачът на режещата пластина е от неръждаема стомана, което допринася за подсилване на здравината и трайността на продукта. Подмяната на резеца с нов се извършва без инструменти, а затъпените сегменти могат да се отчупят с клещи и да продължите заниманието си.Моделът XA-1 е част от серията макетни ножове OLFA X-Design и се характеризира с:

 • Ръкохватка с противоплъзгащ захват изработена от комбинация от полипропилен подсилен с фибростъкло и мек и приятен на допир еластомер за постигане на ацетонова устойчивост и лесно почистване. Еластомера спомага за поемане на голяма част от напрежението на ръката ви, в резултат на което значително се намалява нейното натоварване при дълги периоди на употреба на ножа.
 • Механизъм за автоматично заключване на режещата пластина.
 • Опция за бързо отчупване на захабения сегмент без нужда от клещи. За целта използвайте жълтият детайл в задната част на ножа. Той има предварително направен прорез за тази цел.
 • Черна режеща пластина Excel Black ABB с двойно заточване.

Оригиналът още от 1956 година

Good Design AwardGood Design Award: Това е система за еднолична цялостна оценка за добър дизайн в Япония още от 1957 г. Търговската марка е собственост на японският институт за промотиране на индустриален дизайн, а символът "G" е проектиран от г-н Юсаки Камекура през 1956 г.

Много компании и дизайнери от и извън Япония участват в дейността за подобряване на производството или на качеството на живот чрез дизайнът. Обозначението "G", символ на наградата е признак за наличие на добър дизайн.

Отличителен знак GS - Geprüfte SicherheitОтличителен знак GS или "Geprüfte Sicherheit" (тестван за безопасност): Той представлява доброволна маркировка за сертифициране прилагаща се за готови изделия, което показва тяхното съответствие с всички нормативни изисквания произтичащи от Немския закон за безопасност на продуктите (ProdSG).

Обхватът на знака GS включва основни продуктови характеристики, като например електрическа безопасност, химическа и рискова употреба на материали, ергономичност и шум, а също така гарантира и висока оценка за продукцията идваща от завода на производителя.

Знакът GS върху продукт, остава валиден, при условие че производителят представя възможност за годишна инспекция на производствените условия.

Продуктите носещи означението GS са били подложени на строги тестове и оценяване. Широко разпространеното възприемане на знака GS се дължи в известна степен на регулаторните органи, които са го направили лесен за разпознаване от корпоративни купувачи, търговци и потребители. Продукти, които носят обозначението GS притежават важни пазарни предимства пред сходни стоки, без наличието на този знак.

Защо жълто?Цветът на корпуса на продуктите OLFA е определен още през 1967 година от основателя на компанията Йошио Окада. Той се спира върху приятен жълт цвят (подобен на яйчен жълтък) и го смесва в мек пастелен цвят.

В онези дни, инструментите са били в тъмни цветове като черно или сребристо. Осъзнавайки, че един макетен нож трябва да бъде лесно разпознаваем сред останалите инструменти в кутията и да бъде асоцииран с безопасни и познати образи, Йошио Окада поставя началото на нов стандарт при развитието на инструментите.

OLFA се превръща в първосъздателя на режещи пластини с отчупващо се острие и рационализира жълтия цвят за използване при ръчни инструменти.

Режещи пластини OLFAНенадминатото качество на режещите пластини OLFA е резултат от многостепенен производствения процес. В него се използва само предварително подбрана индустриална стомана с най-високи качествени показатели.

При разработване на всички пластини OLFA се обръща професионално внимание на нивото на твърдост на стоманата, заточването на ъглите, изтъняването на размерите, грапавината на точилото, скоростта на заостряне и т.н., което гарантира, че режещата пластина въплъщава в себе си най-добрият баланс между степен на заостреност и дълъг живот съгласно употребата й.

Режещите пластини с отчупващо се острие първо са закалени, а след това специално заточени за постигане на максимална производителност при рязане.

След това сегментът на пластината е заоблен под ъгъл точно 59°, който допълва естествената позиция на ръката при използване на макетен нож OLFA. Този ъгъл помага за предотвратяване на счупване на острието.

Днес, ъгълът от 59°, определен от OLFA, се е превърнал в международен стандарт. Режещата пластина OLFA ABB може да бъде незабавно и лесно "освежена" до 13 пъти, просто чрез отчупване на изтъпения сегмент.

Excel Black Ultra Sharp Snap-off BladeExcel Black Ultra Sharp Snap-off Blade: Черните режещи пластини използвани при серията макетни ножчета OLFA Heavy-Duty са специално проектирани за постигане на максимална производителност при рязане и са идеални за приложения, където има нужда от превъзходна заостреност.

Изработени са от висококачествена японска въглеродна индустриална стомана с двойно заточване за постигане на изключителна заостреност и са с 25% по-остри от сребристите AB и LB пластини, при които се ползва стомана клас SK-2.

По-острия ръб намалява усилието при рязане и среза става по-чист. Ще усетите разликата веднага щом направите първия си срез с макетния нож върху избрана повърхност.

Не само, че OLFA Excel Black имат по-дълъг живот в сравнение със стандартните пластини, но и ще подчертаят качеството на работата ви.

Те дори ще прережат мокри или остарели тапети без да ги завлачат или разкъсат.

Техническа информация

 • Модели резервни резци OLFA, с които е съвместим макетния нож: AB, ABB, ABS

Гарантирано връщане на пари

В срок от 15 работни дни след получаването на стоката може да я върнете и да получите парите си обратно, ако не харесвате продукта или не сте напълно удовлетворени от покупката си. Запознайте се с нашите Общи условия за ползване.

Цената включва: един макетен нож

Купете макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 от магазините за мебелен обков на Авлон в град София или поръчайте онлайн сега.

ПриложениеСтандартни ножове
Сегменти на резеца13

Нашите коментари са проверени за автентичност. Научете повече.

Автентичен коментар
.

Перфектно съотношение цена-качество

Купувах този нож вече няколко пъти за подарък. Малък, удобен, супер остър и най-вече на страхотна цена!

 • Полезно?

  . 1
  . 0
  Докладвай

1 - 1 от 1 коментар/и

Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм

Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм

Вашия отзив

 • Кликнете и оценете!
Изберете файлове Добавете до 6 снимки

Препоръчвате ли продукта?

Задайте въпрос

Задайте въпроса или Откажете
Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм
Макетен нож OLFA Standard Duty XA-1 - 9 мм

© 2007 - 2024 Авлон ЕООД Някои права запазени | Всички цени в сайта са с включен ДДС